måndag 27 maj 2013

Dag 4

Hejsan, vi klev upp klockan 7 på morgonen och åt frukost för att få en bra start på dagen så att vi kunde orka med en hel dag i Berlin. Så efter frukosten så blev vårt första stop vid Holocastmonumentet som består av rektangulära block som är nedgrävda i marken och som ligger i olika höjd med varandra. Det är en minnesplats för alla judar som dog under 2:a världskriget när Hitler skickade över 6 miljoner till koncentrationsläger för att dö. De byggde också minnesplatsen för att visa alla som gick in att hur instängd judarna blev med tiden, och att de blev iakttagna oavsett vart de var och gömde sig. När man gick in i labyrinten så kändes det väldigt obehagligt just för att man kände sig vilse, utstött, instängd, hotad och iakttagen. Vart man än gömde sig bakom blocken så kunde någon ändå se en kändes det som. Man fick en liten syn på hur judarna hade det under andra världskriget.


Tobbe
 
Prag, den staden dom kallar den gyllene staden…NÅ VISST!


Det är en lagom resa från Berlin till Prag med Blankas dryga geografi filmer, en kisspaus och mycket choklad så tog vi oss fram till Prag.
När vi äntligen var framme och skulle gå mot vandrarhemmet så visade Blanka oss en liten genväg, den där genvägen visade själva motsatsen till ”gyllene”, där fanns det alltifrån bajs i burkar, kiss som prydligt rinner ner för trapporna och en söt liten uteliggare som ligger mitt i skiten. Och om ni tycker stockholmare kör dåligt, åk aldrig till Prag! Det första vi fick se efter Blankas mysiga genväg var en bil krasch mellan Renault och BMW, ljudet liknade glasflaskor som krossades mot gatan.
Med nöd och näppe kom vi fram till det lilla vandrarhemmet som lärarna tyckte var jätte bra, eller så kanske dom bara sa så. Vi delades upp i fyra grupper, flickor, pojkar, lärare och busschaufförer, och i dom grupperna skulle vi sova under natten.  när vi först fick se rummen tror jag inte någon hade så glada miner, vi fick avlånga rum med sängar längst väggarna, sängarna var hårda och utan lakan. Inte nog med det, vi hade inga egna toaletter inne på rummen, vi skulle dela med alla andra som bodde där och dessutom dela dusch.  Duschen bestod utav en balja och ett dåligt sprutande dusch munstycke.
Lilla skadade jag (Sissi) var tvungen att vila upp mig innan vi stack ut på stan.  Såklart började vi tjejer shoppa, medans killarna var på annat håll. Kvällen avslutades med pizza på "Pizza and Pasta Factory" eller något liknande.

Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en rad till resenärerna!